Zaalhockey

In de winterstop doen HC Barendrecht teams vanaf E6 mee aan de zaalcompetitie.  Alle spelers hebben de mogelijkheid hieraan mee te doen. Zaalhockeywedstrijden worden gespeeld in zalen in de regio.  Trainen kan vanaf seizoen 21/22 in de eigen HCB blaashal. 


Zaalhockey kenmerkt zich door snelheid.  Aanval en verdediging wisselen elkaar in hoog tempo af. Dit komt door de kleinere afmetingen van het veld, de vloer in de hal en de 'balken', die in plaats van zijlijnen de bal terugkaatsen. Dit betekent ook dat het spel qua techniek heel wat van de spelers vraagt.  Zaalhockey wordt gespeeld met 6 spelers in het veld en maximaal 6 spelers op de bank. Spelers die niet op het wedstrijdformulier staan,  zitten op de tribune.


De wedstrijden.


Een zaalwedstrijd duurt voor junioren en senioren 35 minuten. Alleen een eerste jaar E team speelt 2x 15 minuten.  Een team speelt 2 wedstrijden per wedstrijddag. Uiteraard zijn beide wedstrijden in dezelfde de sporthal. De wedstrijden zijn direkt na elkaar, of met 1 wedstrijd van andere teams ertussen. 


Zaalleiding.


Elk team heeft één of twee keer zaalleiding tijdens de zaalcompetitie. Zaalleiding bestaat uit twee personen, een tijdwaarnemer en een zaalleider.  De zaalleiding zorgt ervoor dat de zaal op orde is voor het begin van de wedstijden; de doelen zijn geplaatst, en de balken zijn gelegd.  Tijdens de wedstrijd zorgt de zaalleiding voor het bijhouden van tijd en score.  Een zaalleider vervult op dat moment geen andere functies als coach of scheidsrechter. Na afloop zorgt de zaalleiding ervoor dat het digitale wedstrijdformulier wordt ingevuld.


Scheidsrechters.


Elk team levert een scheidsrechter aan, tenzij er bondscheidsrechters aanwezig zijn.  Vanaf de D-jeugd moeten dit scheidsrechters zijn met scheidsrechterkaart.  De scheidsrechter ziet erop toe dat het spel volgens de regels gespeeld wordt, en er volgens de regels gewisseld wordt.


 Materiaal & contributie


Voor zaalhockey moet een zaalhockeystick en een zaalhockeyhandschoen worden aangeschaft. Zonder juiste stick, de zaalhockeyhandschoen, een gebitsbeschermer mag een speler niet deelnemen aan een training of een wedstrijden.


De contributie voor zaalhockey wordt apart berekend. 


Voor vragen over zaalhockey kunt u terecht bij de zaalcommissie