Arbitrage

Scheidsrechters zijn voor HC Barendrecht en de hockeysport belangrijk. Elke wedstrijd die gespeeld wordt, hoort namelijk gefloten te worden door twee scheidsrechters die zich onafhankelijk kunnen opstellen en kennis hebben van de spelregels.


Beleidsplan


Om ervoor te zorgen dat alle wedstrijden op HC Barendrecht goed worden gefloten, werken we met een arbitragebeleidsplan waarin de belangrijkste afspraken en ambities zijn vastgelegd. Van zowel ouders van jeugdspelers, als van de senioren wordt verwacht dat zij zich actief opstellen als vrijwilliger binnen de club. Eén manier om dat te doen, is het fluiten van wedstrijden.


HC Barendrecht organiseert daarom voor alle leden vanaf de B-jeugd een scheidsrechters cursus, waarna de kaart kan worden behaald. Ook voor senioren die hun kaart in de jeugd niet hebben gehaald en voor ouders van jeugdleden, is er de mogelijkheid een cursus te volgen. Dit gaat via e-learning. Om uw kennis op peil te houden, zijn er opfriscursussen en voor de gevorderde scheidsrechters wordt jaarlijks een masterclass gegeven.


Arbitrage met een plus.


Voor scheidsrechters die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van wedstrijden fluiten, heeft HCB een CS+ coördinator en leercoaches aangesteld die de praktijkbegeleiding en workshops voor hun rekening nemen. Elke scheidsrechter die hoger op wil wordt gekoppeld aan een leercoach. Wil je meer weten over deze opleidingsmogelijkheden, stuur dan een mail naar de Arbitragecommissie


Arbitragecommissie.


De arbitragecommissie is verantwoordelijk voor het indelen en opleiden van alle scheidsrechters. Daarnaast is deze commissie verantwoordelijk voor de opleiding van scheidsrechters. Daartoe organiseert zij gedurende het hockeyseizoen een aantal cursussen. Vanaf de B-jeugd worden jeugdleden hiervoor opgeroepen.


Vragen over arbitrage mail naar: [email protected]


Procedure vervanging scheidsrechter

Sta jij ingedeeld om te fluiten maar kan je niet en kan je binnen je team geen vervanger regelen? Dan treedt de procedure vervanging scheidsrechter in werking. Hoe gaat dit te werk:

  1. Ga naar www.hcbarendrecht.nl
  2. Log in op ‘mijn HCB’(mocht je geen inloggegevens hebben klik dan op ‘inloggegevens vergeten en vol die stappen’)
  3. Klik op Club en daarna in het drop-down menu op Scheidsrechters
  4. Hier krijg je een lijst met alle actieve scheidsrechters met e-mailadressen
  5. Zoek je eigen niveau op en zoek cheidsrechters met hetzelfde niveau en mail deze

Mocht je een vervanger hebben gevonden geef deze dan door aan [email protected] of [email protected] zodat deze alle informatie omtrent de wedstrijd kan ontvangen