Nieuw trainingsschema en veranderingen per 8 juni.

5-6-2020

Goed nieuws! de renovatie werkzaamheden aan veld 3 zijn bijna afgerond. Dat betekent dat we vanaf volgende week een prachtig waterveld rijker zijn. Daarbovenop nog eens de positieve ontwikkeling dat alle jeugd teams tijdens de trainingen de 1,5 meter afstand maatregel mogen vergeten. Dat hockeyt toch een stuk lekkerder. 

Hierdoor mogen er bij de jeugd ook weer meer personen op een veld en kunnen de jeugdteams terug naar het oude trainingsschema, van voor de corona- tijd.  Zo zetten we weer een stap terug naar de oude situatie al willen we met klem benadrukken dat het zover nog niet is. Nog altijd volgen we het protocol van de KNHB en houden we ons streng aan de afspraken die we hebben gemaakt met de gemeente Barendrecht. 


Dat houdt in;

  • buiten de velden houdt iedereen boven de 12 jaar 1,5 meter afstand van elkaar
  • kinderen onder de 12 jaar houden 1,5 meter afstand van hun trainers en begeleiders
  • ouders blijven nog even buiten het complex
  • spelers komen niet eerder dan 10 minuten voor de training op het complex en gaan na de training gelijk naar huis. 
  • geen georganiseerde wedstrijden en oefenpotjes, ook niet tegen andere HCB teams.


Voor de senioren blijft de 1,5 meter afstand regel ook op het veld van kracht.  Bij deze teams staan maximaal 20 personen (incl begeleiding) op het veld.


Toezicht houden doen we met elkaar


In de afgelopen weken heeft een groep vrijwilligers op het complex toezicht gehouden op naleving van de geldende maatregelen en afspraken. De weken zijn goed verlopen en we vinden het nu tijd om  de verantwoording meer bij de teams te leggen. Bij de senioren teams heeft ieder team een eigen corona-verantwoordelijke, en dit gaan we bij de junioren ook toepassen. Bij de Jongste Jeugd blijven de vrijwilligers bij het hek actief. 


Bij ieder jeugdteam is tijdens de training één ouder aanwezig die toezicht houdt bij het team. Deze corona coördinator zorgt ervoor dat bovengenoemde maatregelen worden opgevolgd, is er voor het team in geval van blessures en zorgt er met de corona - coördinatoren van de andere teams voor dat er geen andere personen dan de spelers en trainers op het complex aanwezig zijn.


Zonder aanwezige corona-coördinator, mag een team niet trainen


We hebben de teammanagers gevraagd dit voor de hun teams te organiseren. 


We trainen langer door


Als gevolg van de wekenlange onderbreking van de trainingen, hebben de teams het hockeyen lang moeten missen. Het seizoen is eigenlijk zo goed als afgelopen, maar om het de gemiste tijd in te halen, trainen alle teams in ieder geval door tot en met 12 juli. 


Clubhuis


Tot 1 juli is het clubhuis nog gesloten, met uitzondering van het mindervalidentoilet en de gang met EHBO koffer en desinfectiemiddelen. 


Kleedkamers zijn dicht en ook de locker ruimte mag nog niet worden gebruikt. Trainingsmaterialen worden door de trainers nog mee naar huis genomen en ook de keepers houden de tas in eigen beheer.


We kijken met elkaar uit naar een mooi einde van het seizoen, waarin we natuurlijk hopen op nog meer versoepeling. Mocht je naar aanleiding van deze mail vragen hebben, mail Marianne via [email protected]